Persbericht: Kinderen, burgemeester, imam en directeur Jantje Beton voetballen samen

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/13498/1/Kinderen-burgemeester-imam-en-directeur-Jantje-Beton-voetballen-samen/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Jantje Beton
Gepubliceerd op : 27-05-2010
Beknopte beschrijving: :Utrecht, 19 mei 2010- De kinderen in de wijk Zuidelijk Molenveld in Doesburg kunnen binnenkort lekker buitenspelen in hun eigen wijk. Zaterd


Persbericht : Kinderen, burgemeester, imam en directeur Jantje Beton voetballen samen

Kinderen, burgemeester, imam en directeur Jantje Beton voetballen samen

Utrecht, 19 mei 2010- De kinderen in de wijk Zuidelijk Molenveld in Doesburg kunnen binnenkort lekker buitenspelen in hun eigen wijk. Zaterdag 22 mei wordt op het terrein van de Anadolu Moskee een nieuwe speelplek geopend. Burgemeester Kees Luesink, imam Burhan Türk, directeur van Jantje Beton Rob van Gaal en kinderen uit de buurt spelen een partijtje voetbal. Vanaf dat moment is de speelplek vrij toegankelijk voor alle kinderen in de buurt.

In de wijk Zuidelijk Molenveld zijn er weinig mogelijkheden om buiten te spelen, terwijl daar wel behoefte aan is. Doordat de moskee hun buitenruimte beschikbaar stelt en de speelplek beheert, kunnen veel kinderen nu vlakbij huis samen spelen.

De speelplek is gerealiseerd door samenwerking tussen Jantje Beton, de Anadolu moskee en de gemeente Doesburg. Directeur Rob van Gaal van Jantje Beton: “Kinderen moeten dichtbij huis lekker buiten kunnen spelen. Waar de ruimte beperkt is, moet je creatief zijn en nieuwe mogelijkheden zoeken.” Burgemeester Luesink van Doesburg: “Goed dat de moskee deze maatschappelijke rol op zich neemt en het beheer van de speelplek verzorgt .”

(Einde Bericht)

Noot voor de redactie:

De opening en voetbalwedstrijd vindt plaats bij de Anadolu Moskee. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn: Oranjesingel 20, 6981 GZ Doesburg.

Aanvang: 12.00 uur

Voor meer informatie over de bijeenkomst of de speelplek kunt u contact opnemen met:

Joost Vonk – projectleider Vrij buitenspelen in de wijk, Jantje Beton

06-333 20 763 of j.vonk@jantjebeton.nl

 

 

Overige informatie:

Gemeente Doesburg, Marjel Willekes, Coördinator Kleine Stedenbeleid Tel: 0313-481 325

Anadolu Moskee, Serdar Haberci, 06-508 01 662

22 mei 2010