PERSBERICHT

 

Den Helder,  2 juni 2010 – Op woensdag 2 juni hebben Jantje Beton en de gemeente Den Helder samen met kinderen letterlijk de eerste pennenstreek gezet voor het project Vrij buitenspelen in de wijk Stad binnen de linie (oost). Met hulp van kinderen uit de hele wijk en onder toeziend oog van buurtbewoners en ouders, ondertekenden wethouder Pia Bruin en directeur Rob van Gaal van Jantje Beton een contract met een reuzepen.

Het contract houdt in dat Jantje Beton tot en met 2013 de speelomgeving in Stad binnen de linie (oost) speelvriendelijk gaat maken, samen met kinderen, ouders, buurtbewoners en gemeente. Rob van Gaal: “Het is belangrijk dat kinderen mee kunnen praten en zelf mee helpen om een fantastische speelwijk te maken!”  Wethouder Pia Bruin: “Kinderen moeten dichtbij huis buiten kunnen spelen. Samen kunnen we daar voor zorgen.”

Een speelvriendelijke omgeving betekent dat kinderen dichtbij huis vrij kunnen buitenspelen, waarbij volwassenen slechts een minimale rol hebben en kinderen zelf hun spel kunnen invullen. Er zijn uitdagende speelaanleidingen voor alle kinderen, deze zijn goed bereikbaar en kinderen maken hier zichtbaar gebruik van.

Eerder heeft Jantje Beton met andere gemeenten een contract gesloten. In Tilburg, Leeuwarden en Gouda is het project begin dit jaar gestart.

Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder andere een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten (durven te) laten spelen. Daarom initieert, ondersteunt en organiseert Jantje Beton zelf activiteiten zodat kinderen weer zorgeloos buiten kunnen spelen.

--------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met:

Joost vonk – Projectleider Vrij buitenspelen in de wijk

Jantje Beton

030-242 72 64

06 – 333 20 763

j.vonk@jantjebeton.nl

02 juni 2010

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.