ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag aangekondigd dat haar Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos een contract ter waarde van US$ 36 miljoen heeft getekend met het Braziliaanse mijnbouwbedrijf VALE. ARCADIS zal hiervoor project management diensten leveren voor de bouw van een verrijkingsfabriek voor ijzererts, genaamd het Vargem Grande Itabiritos (VGI) project in de Braziliaanse staat Minas Gerais. Verwacht wordt dat het project in juni 2013 zal kunnen worden afgerond met het in productie brengen van de fabriek.

De totale investering voor het project bedraagt circa US$1,5 miljard en met deze investering wordt de capaciteit van het Vargem Grande mijnbouwcomplex uitgebreid met 10 miljoen ton per jaar.

Naast de bouw van de nieuwe verrijkingsfabriek omvat het project ook de uitbreiding van de spoorterminal, terwijl tevens de opslag en verwerkingscapaciteit voor ijzererts zal worden uitgebreid naar 65 miljoen ton per jaar. De nieuwe fabriek zal door middel van een 5 kilometer lange transportband worden verbonden met de opslagplaats, eveneens als onderdeel van het VGI project.

ARCADIS Logos zal conform het contract diensten leveren op het gebied van project management. In de loop van het project zal een team van circa 120 mensen namens ARCADIS in het project actief zijn.

"ARCADIS Logos levert al ondersteunende management diensten aan VALE sinds 1992 voor de uitbreiding van de mijnbouwactiviteiten in de regio Minas Gerais. We zijn trots dat we opnieuw bij een groot investeringsproject van VALE betrokken worden", aldus Manoel Antonio A. Avelino da Silva, CEO van ARCADIS Logos. "Dit nieuwe contract is een duidelijk voorbeeld van het steeds positievere klimaat voor infrastructuurinvesteringen in Brazilië, dat het economisch goed doet op dit moment."

Over ons:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 1,8 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op www.arcadis.com

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.