Persbericht: ARCADIS breidt architectuurdiensten uit in China 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/14837/1/ARCADIS-breidt-architectuurdiensten-uit-in-Chinanbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 27-08-2010
Beknopte beschrijving: :ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs-en managementdiensten levert, heeft aangekondig


Persbericht : ARCADIS breidt architectuurdiensten uit in China 

ARCADIS breidt architectuurdiensten uit in China 

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs-en managementdiensten levert, heeft aangekondigd dat haar dochteronderneming RTKL het architectenbureau AHS International in Peking heeft overgenomen. AHS is gespecialiseerd in het ontwerpen van ziekenhuizen, laboratoria en medische faciliteiten. De overname betekent een verdere versterking van de aanwezigheid van RTKL in Azië en maakt het mogelijk om in heel China een breder scala aan ontwerp, planning en technische diensten aan te bieden.

"Dit is een belangrijke strategische stap voor RTKL en biedt grote mogelijkheden voor ARCADIS," aldus ARCADIS CEO Harrie Noy. "De acquisitie versterkt niet alleen onze aanwezigheid in China, maar sluit ook goed aan bij de stappen die China momenteel neemt om de gehele bevolking te voorzien van gezondheidszorg op een hoog niveau. RTKL en ARCADIS hebben zich nu een unieke positie verworven om adequaat te reageren op deze uitdaging."

RTKL en AHS hebben al samen aan het ontwerp van de Pudong New Changzheng ziekenhuis in Shanghai gewerkt. Met 2.200 bedden en 361.000 m2, is dit het grootste ziekenhuis in China dat in één bouwfase wordt gerealiseerd. De samenwerking bij dit project is uitstekend verlopen. Beide partijen werd het duidelijk dat ze streven naar top design en een intensieve samenwerking met een partner.

"De samenwerking van RTKL en AHS heeft zich in de praktijk al bewezen", zegt Lance Josal, President en CEO van RTKL. "We kunnen nu onze gezamenlijke expertise op een grotere schaal aanbieden. De overname helpt ook onze lange-termijn groeistrategie te realiseren. Ook wordt ons wereldwijde kantorennet uitgebreid met een vestiging in Beijing en kunnen onze klanten profiteren van een nog breder aanbod van diensten. Maar belangrijker is dat Kai Wang en zijn team, erkend leiders in het ontwerpen van ziekenhuizen en laboratoria in heel China, onze collega’s worden."

Kai Wang AIA, oprichter en algemeen directeur van AHS International, wordt vice-president van RTKL in Beijing. Wang is in China een expert op het gebied van het ontwerpen van medische faciliteiten voor de gezondheidzorg en laboraria. Wang, en zijn partner June Chen, zijn opgeleid in China en de Verenigde Staten. Samen hebben zij in 2005 AHS opgericht. Sindsdien is AHS uitgegroeid tot een onderneming met ongeveer 43 professionals in Beijing en Shanghai.

De markt voor de gezondheidszorg in China groeit snel in omvang en complexiteit. In 2009 kondigde de regering aan om 90% van de stedelijke en landelijke bevolking te voorzien van gezondheidszorg. Daartoe zal, verspreid over een periode van drie jaar in 2010 een eerste investering worden gedaan van 850B RMB (US $ 125B). Het bedrag zal grotendeels gaan naar de bouw van nationale gezondheidscentra met meer dan 2000 bedden, regionale centra met 1000 bedden en gespecialiseerde ziekenhuizen met 500 bedden. Dit is de core business van RTKL's Healthcare Practice, dat behoort tot de top tien van aanbieders van ontwerp, planning en technologische diensten in de Verenigde Staten.