Spangas College even in Haarlem

Haarlem, 31 augustus  2010 –Gehuld in een oranje t-shirt van Jantje Beton stappen de SpangaS acteurs Fatma en Jasper basisschool De Cirkel in Haarlem binnen, op de voet gevolgd door een camera. In de school wacht een klas vol kinderen ongeduldig op de komst van de populaire acteurs die meewerken aan een instructiefilm voor de loterij van Jantje Beton. 

Dat de acteurs erg populair zijn, blijkt al snel. Als de camera draait in de klas van meester Pieter, komen er wel erg veel kinderen voorbijlopen die snel even door het ruitje van de deur gluren. “Sommige kinderen moesten niet echt naar de wc, maar ik wel”, vertelde GabriĆ«lla (11). Ook Marit (11) is erg blij met de komst van de acteurs. Ik vind SpangaS superleuk. Vooral Fatma,  omdat ze altijd voor anderen opkomt”, vertelt Marit (11) een beetje opgewonden.

Jantje Beton Loterij

De opnames zijn gebruikt in een instructiefilm voor alle scholen die meedoen aan de jaarlijkse Jantje Beton Loterij. Dat Jantje Beton juist OBS de Cirkel heeft uitgekozen, is niet voor niks. De basisschool doet al jaren mee aan de Jantje Beton Loterij. Daarnaast is de Cirkel is een sportieve basisschool met ruim aandacht voor spelen en bewegen. Jantje Beton wil dat alle kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. Hiervoor is geld nodig.

Loterij voor betere speelplekken

Naast de Jantje Beton Collecte in maart, wordt in september de loterij georganiseerd. Woensdag 8 september begint de Jantje Beton Loterij. 100.000 kinderen van de basisschool verkopen t/m 22 september loten van € 2. De helft van de opbrengst mag de school zelf besteden om bijvoorbeeld het schoolplein op te knappen of materiaal te kopen om buiten te spelen. De andere helft gebruikt Jantje Beton om het spelen in de buurt leuker, uitdagender en veiliger te maken.

Jantje Beton wil dat kinderen zich vrij kunnen bewegen in de buurt, van school naar speelplekken en naar huis. Ze stimuleert niet alleen leuke en uitdagende speelplekken in de buurt, maar ook veilige routes. Zodat ouders hun kinderen met een gerust hart laten gaan. Schoolpleinen zijn bij uitstek een geschikte plek om lekker te spelen. Ook voor en na schooltijd. Daarom investeert Jantje Beton hierin.

Alle duizend scholen die meedoen aan de loterij ontvangen deze week een dvd met de instructiefilm in het lotenpakket. Op www.jantjebetonloterij.nlis het filmpje te zien.

                                                        

Meer informatie:
Miriam de Kort van de afdeling communicatie is bereikbaar op  06 333 207 54.

31 augustus 2010

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.