Zeventienduizend vliegers voor leuke en veilige speelplek

Aan de actie doen bijna honderd scholen mee verspreid over heel Nederland. Een aantal scholen wordt bijgestaan door sponsor G4S, bekend van de blauwe geldtransportwagens, die in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jantje Beton regelmatig een handje helpt in tijd en mankracht. Alle kinderen hebben van Jantje Beton een vliegerpakket ontvangen.

Met deze ludieke actie vraagt Jantje Beton aandacht voor het probleem dat kinderen steeds minder vrij buiten kunnen spelen. Er is steeds minder ruimte om te spelen en het wordt ook steeds gevaarlijker op straat voor kinderen. Het aantal auto's nam in 15 jaar tijd met meer dan twee miljoen toe tot 7,7 miljoen voertuigen, meldt het CBS.

De vliegeractie is ook het startsein voor de Jantje Beton Loterij. Hieraan doen bijna duizend basisscholen en honderdduizend kinderen mee. Van 8 t/m 29 september verkopen zij de loten van
€ 2 per stuk. De helft van de opbrengst mag de school zelf besteden om bijvoorbeeld het schoolplein op te knappen of materiaal te kopen om buiten mee te spelen." Vorige week kwam uit onderzoek naar buiten dat bijna de helft van de kinderen zijn schoolplein saai vindt. De opbrengst van de loterij kan een eerste aanzet zijn om het schoolplein leuker te maken, " aldus Rob van Gaal directeur van Jantje Beton. De andere helft gebruikt Jantje Beton om projecten te financieren die het spelen in de buurt leuker, uitdagender en veiliger te maken.  

Wat:Wereldrecord vliegeren (laatste stand aantal aanmeldingen www.jantjebetonloterij.nl)Wanneer:woensdag 8-9-10 om 11.12 uurWaar:OBS de Dapper Pieter Nieuwlandstraat 3 1093 XG AmsterdamMet:Fatma, Jasper en Marius van SpangaS De kinderen van OBS de Dapper


Er is gelegenheid om foto's en filmopnamen te maken. Voor meer informatie:
Miriam de Kort van de afdeling persvoorlichting op 06 333 207 54 of persdienst@jantjebeton.nl

07 september 2010

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.