Persbericht: ARCADIS wint groot projectmanagement contract in Brazilië 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/16225/1/ARCADIS-wint-groot-projectmanagement-contract-in-BraziliAnbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 10-12-2010
Beknopte beschrijving: :ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag be


Persbericht : ARCADIS wint groot projectmanagement contract in Brazilië 

ARCADIS wint groot projectmanagement contract in Brazilië 

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos een contract van US$ 37 miljoen heeft ondertekend met het grootste cementbedrijf van Brazilië, Votorantim Cimentos. Dit bedrijf behoort tot de tien grootste cementproducenten ter wereld en is de op vijf na grootste particuliere onderneming van Brazilië. Het contract heeft een duur van 26 maanden en is onderdeel van een groot uitbreidingsprogramma van Votorantim in Brazilië.

ARCADIS Logos leidt een consortium van bedrijven en voert zelf 70% van het contract uit. De groep biedt projectmanagementdiensten aan voor de bouw van 4 complete cement fabrieken in de staten Paraná, Mato Grosso, Goiás and Pará.

Het project zal volgens planning in januari 2013 klaar zijn. De fabrieken zullen dan in totaal 6,4 miljoen ton cement per jaar produceren. Op het hoogtepunt van het project zullen ongeveer 120 ARCADIS Logos medewerkers aan het werk zijn.

Het contract is onderdeel van een groot uitbreidingsprogramma dat Votorantim in Brazilië lanceerde om de productiecapaciteit op te voeren van 27 naar 42 miljoen ton cement per jaar in 2013. Het bedrijf investeert ongeveer US$ 3,0 miljard in de periode 2007-2013 in de bouw van nieuwe fabrieken om aan de snel groeiende vraag naar cement in Brazilië te voldoen.

“De investering van de Votorantim Groep weerspiegelt duidelijk de goede vooruitzichten van de Braziliaanse economie. Met dit contract kunnen we onze relatie versterken met een groot Braziliaans particulier bedrijf. Het laat de sterke positie van ARCADIS Logos in grote industriële projecten in Brazilië zien. Het contract onderstreept wederom onze focus op de lange termijn relatie met klanten: we bieden reeds tien jaar ononderbroken projectmanagementdiensten aan een ander onderdeel van de Votorantim Groep, op het gebied van pulp en papier”, zegt Manoel Antonio A. da Silva, CEO van ARCADIS Logos.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Zellenrath, ARCADIS NV, tel:020 2011082, of buiten kantooruren mobiel: 06 507 36265, e-mail: mark.zellenrath@arcadis.com

Over ons:
ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 1,8 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op www.arcadis.com