Persbericht: ARCADIS verkoopt Facility Management activiteiten aan ASITO Dienstengroep 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/17451/1/ARCADIS-verkoopt-Facility-Management-activiteiten-aan-ASITO-Dienstengroepnbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 01-04-2011
Beknopte beschrijving: :ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vanda


Persbericht : ARCADIS verkoopt Facility Management activiteiten aan ASITO Dienstengroep 

ARCADIS verkoopt Facility Management activiteiten aan ASITO Dienstengroep 

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat ARCADIS en Carillion een overeenkomst hebben getekend om hun respectievelijke 50% belangen in de joint venture ARCADIS AQUMEN Facility Management B.V. te verkopen aan Asito Dienstengroep voor een niet nader bekendgemaakt bedrag. ARCADIS nam het besluit tot verkoop nadat de portfolio van activiteiten opnieuw is doorgelicht in het kader van de recent gepubliceerde herziene strategie. Verwacht wordt dat de transactie in het tweede kwartaal van 2011 kan worden afgerond nadat de benodigde wettelijke goedkeuringen zijn verleend en aan enkele andere standaardvoorwaarden voor dit soort transacties is voldaan.  

De ARCADIS AQUMEN Facility Management joint venture is opgericht in 2002 tussen ARCADIS en de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde op dienstverlening gespecialiseerde onderneming Mowlem Aqumen (nu Carillion) om de Nederlandse en later de Europese markt voor facility management te veroveren. Met het binnenhalen van een serie van 3-5 jarige contracten in de sectoren industrie, banken, vastgoed en transport, groeide ARCADIS AQUMEN uit tot the grootste onafhankelijke aanbieder van facility management diensten in Nederland en een snel groeiende speler in België.
  
Bestuurvoorzitter Harrie Noy zei over de desinvestering: "De portfolio van diensten van ARCADIS in het gebouwensegment heeft zich sterk ontwikkeld in de richting van activiteiten met een hoge toegevoegde waarde zoals architectuur van wereldklasse en programma en projectmanagement. De synergie tussen deze activiteiten en onze facility management diensten was beperkt. We hebben daarom besloten ons te richten op onze kernactiviteiten om de groei te realiseren die we in onze recente herziene strategie hebben aangegeven na te streven. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat voor de ontwikkeling van ARCADIS AQUMEN en haar medewerkers, aansluiting bij ASITO Dienstengroep veel kansen oplevert."