Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS heeft de Hilversumse Architectuurprijs gewonnen met het ontwerp van het stationsgebied in de mediastad. Architect Beate Vlaanderen ontwierp de stationstunnel en het Oosterspoorplein die donderdagavond zijn uitgeroepen tot mooiste bouwwerk van Hilversum (uit 2009/2010). Het ontwerp verwierf ook de tweede plaats van de publieksprijs. Dat maakte ARCADIS vrijdag bekend.

In de Burgerzaal van het raadhuis maakte juryvoorzitter Hubert Jan Henket de winnaar van de tweede editie van de architectuurprijs bekend. Onder de negen genomineerde bouwwerken is gekeken naar een tijdloos gebouw, dat een bijzonder vakmanschap laat zien. Verder wilde de jury aan het winnende gebouw kunnen aflezen ’dat hier een uitzonderlijke prestatie is geleverd, die niet alleen verrassend is, maar ook een prestatie is op de locatie en binnen het genre’. De jury koos uiteindelijk unaniem voor het stationsgebied (twee pleinen aan weerszijden van de tunnel), in opdracht van de Gemeente Hilversum en ProRail ontworpen door Beate Vlaanderen.

,,Het getuigt van durf en initiatief om zo’n gebied zo aan te pakken. Zo’n project bestaat eigenlijk alleen uit kostenposten. De architect heeft ruimte gemaakt.’’, aldus de jury. Beate Vlaanderen, architect bij ARCADIS: “Ons doel was om een plezierige en veilige omgeving voor de reizigers te creëren. Zien en gezien worden is belangrijk en in het ontwerp heb ik daarom gebruik gemaakt van optimale daglichttoetreding. Op deze manier ervaart de gebruiker nauwelijks dat het gaat om een ondergrondse ruimte. Verder vormde de architectuur van Dudok, het imago van Hilversum als Mediastad, ‘stad in het groen’ en jonge monumentenstad inspiratie voor mij. Wij zijn erg blij met deze erkenning voor mijn werk. Goede architectuur komt tot stand in goede samenwerking”.

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.