Persbericht: ARCADIS wint groot contract voor milieusaneringen in de Verenigde Staten 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/17657/1/ARCADIS-wint-groot-contract-voor-milieusaneringen-in-de-Verenigde-Statennbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 21-04-2011
Beknopte beschrijving: :ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft een c


Persbericht : ARCADIS wint groot contract voor milieusaneringen in de Verenigde Staten 

ARCADIS wint groot contract voor milieusaneringen in de Verenigde Staten 

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft een contract gesloten met de Stichting “RACER” (Revitalizing Auto Communities Environmental Response) die ten behoeve van General Motors verantwoordelijk is voor de sanering en herontwikkeling van 89 voormalige locaties van deze automobielfabrikant in de Verenigde Staten. Onder dit contract is ARCADIS ingehuurd om oplossingen aan te leveren voor het sluiten en eventueel compleet saneren voor voormalige automobielproductielocaties in de staten Michigan, New York, New Jersey, Indiana, Ohio, Pennsylvania en Virginia.

“Dit contract biedt zeer grote kansen voor ARCADIS en toont aan dat onze diensten op het gebied van locatiesluiting succes sorteren. Deze diensten zijn een aanvulling op ons bestaande pakket van saneringsdiensten en we realiseren daarmee een ideale balans tussen klantwensen en milieuaspecten,” aldus Steve Blake, verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van ARCADIS. “Door onze totale risico management aanpak te combineren met technische expertise voor zo’n omvangrijk aantal locaties, kunnen we de aansprakelijkheid voor onze klanten op een kosteneffectieve manier beperken, terwijl we elke locatie saneren conform de lokale milieuregelgeving.”

Onder de overeenkomst levert ARCADIS voor elke locatie een totaal dienstenpakket dat onder andere kan bestaan uit saneringsdiensten voor locaties die schoongemaakt moeten worden. Op elke locatie wordt in kaart gebracht wat de ecologische en gezondheidsrisico’s zijn, wordt geselecteerd hoe een locatie op duurzame wijze kan worden gesaneerd, waarna ook het saneringsontwerp, uitvoering, nazorg en onderhoud door ARCADIS zullen worden uitgevoerd. ARCADIS zet vaart achter het werk in dit contract om de Stichting te assisteren bij het versneld uitvoeren van locatiesluitingen en daarmee het hergebruik van locaties en de daaraan verbonden economische ontwikkeling en werkgelegenheid te stimuleren.