Persbericht: Dienstverlening adviesbureau PRC voortgezet onder naam ARCADIS 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/17935/1/Dienstverlening-adviesbureau-PRC-voortgezet-onder-naam-ARCADISnbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 30-05-2011
Beknopte beschrijving: :De merknaam PRC gaat per 1 juli op in ARCADIS. PRC, adviesbureau voor consultancy, project- en procesmanagement, is sinds 2003 onderdeel van


Persbericht : Dienstverlening adviesbureau PRC voortgezet onder naam ARCADIS 

Dienstverlening adviesbureau PRC voortgezet onder naam ARCADIS 

De merknaam PRC gaat per 1 juli op in ARCADIS. PRC, adviesbureau voor consultancy, project- en procesmanagement, is sinds 2003 onderdeel van advies en ingenieursorganisatie ARCADIS. PRC bleef tot op heden als zelfstandige onderneming opereren. Vanwege de sterk gestegen vraag naar integrale dienstverlening werd in toenemende mate samengewerkt met ARCADIS Nederland. Het succes van die samenwerking heeft geleid tot het besluit om PRC volledig te integreren in ARCADIS Nederland. Dat maakte ARCADIS maandag bekend.

PRC bestaat ruim veertig jaar. Het bedrijf werd in 1969 opgericht om ondersteuning te bieden bij grote projecten als de Deltawerken en Schiphol. De integratie heeft geen personele consequenties. De circa 400 PRC’ers gaan onder de naam ARCADIS aan de slag. Ook heeft de integratie verder geen gevolgen voor de afspraken die tussen opdrachtgevers, ARCADIS en PRC zijn gemaakt.

Sinds een aantal jaar worden vragen uit de markt steeds complexer. Bovendien ziet ARCADIS bij opdrachtgevers een groeiende behoefte aan oplossingen waarbij strategie, proces en inhoud samengaan. Dat vraagt om een stevigere verbinding van de kennis en ervaring beschikbaar binnen ARCADIS met de competenties van PRC zoals beleidsadvisering, proces- en projectmanagement en kostenmanagement. Tevens past het beëindigen van de naam in het beleid van ARCADIS om zoveel mogelijk één merk te voeren.

,,Door inhoudelijke expertise en proces- en projectmanagement nadrukkelijker aan elkaar te koppelen, vergroten we de breedte aan disciplines waarmee ARCADIS zich onderscheidt”, aldus algemeen directeur Rob Mooren van ARCADIS Nederland. ,,Dat stelt ons nog beter in staat vraagstukken van onze opdrachtgevers proactief en innovatief te benaderen. Tevens biedt dit mogelijkheden om ons proces- en projectmanagement, met name bij grote multidisciplinaire projecten, verder te professionaliseren.’’