In de traverse op Station Amersfoort hangt sinds zaterdag 18 juni een fototentoonstelling van ARCADIS over stations en architectuur. De anleiding hiervoor is de dag van de architectuur op 25 en 26 juni. ARCADIS heeft in het afgelopen decennium een prominente rol gespeeld bij het ontwerp van stations en stationsgebieden en wil dat op deze manier laten zien. Openbaar vervoersknooppunten en met name stations zijn plaatsen waar mensen komen, vertrekken, worden uitgezwaaid of verwelkomd. Het zijn plekken met een vervoersfunctie, maar ook plekken met emotionele en culturele waarde. Stations met een herkenbare eigen en architectonische ruimtelijke kwaliteit nodigen de reizigers uit om snel, veilig en comfortabel te vertrekken, aan te komen of over te stappen. Samen met opdrachtgevers levert ARCADIS door een bijzondere vormgeving en technische expertise een bijdrage aan een inspirerende stationsomgeving. Belangrijk in de ontwerpen van ARCADIS zijn aandacht voor daglichttoetreding, gebruik van natuurlijke materialen en een veilige en comfortabele reisomgeving. De tentoonstelling blijft twee weken.


In de tentoonstelling zijn foto’s te zien van de volgende stations/haltes:

- Station Amsterdam Bijlmer ArenA
- Station Hilversum
- Station Amersfoort
- Station Alphen aan den Rijn
- Halte Krommenie-Assendelft
- Halte Schagen
- Halte Leidschendam-Voorburg
- Renovatie Koninklijke Wachtkamer Den Haag HS
- Station Tilburg Reeshof
- Station Purmerend Weidevenne

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.