ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een vijfjarig contract heeft gewonnen ter waarde van USD 22 miljoen, voor het leveren van management- en milieudiensten voor de modernisering van twee verouderde scheepsterminals, als onderdeel van het Middle Harbour Redevelopment Plan van de Haven van Long Beach, Californië. De nieuwe terminal is groter, beschikt over walstroom en biedt railtransport via een eigen spooraansluiting. De gebouwen worden conform de LEED normen gebouwd. De nieuwe terminal zal in staat zijn om twee keer zoveel vracht te verwerken, terwijl de luchtverontreiniging gehalveerd wordt.

ARCADIS zal een uitgebreid pakket van managementdiensten verlenen, waaronder haalbaarheidsstudies, planning, kostenmanagement, bouwtoezicht en de inspectie voor Fase I van het Plan.

“Dit is een belangrijk project voor de Haven van Long Beach. Het verstevigt de leidende positie van ARCADIS op het gebied van management- en milieudienstverlening. ARCADIS is er trots op om betrokken te zijn bij een project dat het milieu en de leefomgeving van omwonenden zal verbeteren door de luchtverontreiniging met ongeveer 50% te verminderen en door duizenden banen te creëren in Long Beach,” aldus Steve Blake, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS en CEO van de Amerikaanse divisie. “Wij doen altijd onze uiterste best om de balans tussen bedrijvigheid en natuur te bewaken.”  

 

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.