Persbericht: ARCADIS wint milieuproject van $30 miljoen voor nutsbedrijf in het westen van Amerika 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/18583/1/ARCADIS-wint-milieuproject-van-30-miljoen-voor-nutsbedrijf-in-het-westen-van-Amerikanbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 28-09-2011
Beknopte beschrijving: :ARCADIS heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming een contract ter waarde van $30 miljoen heeft gesloten met een openbaar nutsbedrijf i


Persbericht : ARCADIS wint milieuproject van $30 miljoen voor nutsbedrijf in het westen van Amerika 

ARCADIS wint milieuproject van $30 miljoen voor nutsbedrijf in het westen van Amerika 

ARCADIS heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming een contract ter waarde van $30 miljoen heeft gesloten met een openbaar nutsbedrijf in het westen van de Verenigde Staten voor het opruimen van een vervuilde locatie met een oppervlakte van circa 35 hectare die tienduizenden kubieke meters vervuild slib bevat. In aanvulling op het verwijderen van het restmateriaal op de site, zal het project ook andere voordelen met zich brengen voor de lokale gemeenschap. Dit omvat onder andere het herstel van getijdegebieden en verbetering van de lokale werkgelegenheid doordat de locatie kan worden hergebruikt.

ARCADIS zal in nauwe samenwerking met de opdrachtgever duurzame en bewezen technieken inzetten om het materiaal te verwijderen en af te voeren om op die manier in hoog tempo het project te kunnen afronden. Het project team zal regelmatig de luchtkwaliteit, geluidswaarden en verkeersstromen controleren om overlast te voorkomen op de lokale wegen en in aangrenzende woonwijken. Daarbij zullen de gezondheids- en veiligheidsregels van de onderneming van toepassing zijn op het gehele project.

Steve Blake, CEO van de Amerikaanse activiteiten van ARCADIS zei: “Dit project stelt ARCADIS in staat om onze beste technologie in te zetten, wetende dat de gevolgen groter zijn dan alleen het reinigen van de locatie. Binnen anderhalf jaar zullen de getijdegebieden hersteld zijn en wordt binnen een aanzienlijk ecosysteem de lucht en waterkwaliteit beter en wordt de locatie beschikbaar gemaakt voor hergebruik. We zijn dankbaar dat we onze opdrachtgever in dit project kunnen helpen bij het verbeteren van de balans tussen de gebouwde en de natuurlijke omgeving.”