Persbericht: Bart Bergmans (Divisie water) wint nationale scriptieprijs voor beste afstudeerwerk 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/18919/1/Bart-Bergmans-Divisie-water-wint-nationale-scriptieprijs-voor-beste-afstudeerwerknbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 25-11-2011
Beknopte beschrijving: :Tijdens het vandaag (24 november) gehouden najaarscongres van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk is de jaarlijkse scriptieprijs voor het


Persbericht : Bart Bergmans (Divisie water) wint nationale scriptieprijs voor beste afstudeerwerk 

Bart Bergmans (Divisie water) wint nationale scriptieprijs voor beste afstudeerwerk 
Tijdens het vandaag (24 november) gehouden najaarscongres van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk is de jaarlijkse scriptieprijs voor het beste afstudeerwerk uitgereikt aan Ir. Bart Bergmans. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Agnes Maenhout, directeur van Wateropleidingen.
 
De titel van het afstudeerwerk van Bart is “Struvite recovery from digested sludge”. Het werk behandelt het zeer actuele thema van struviet (fosfaat) terugwinning uit biologisch slib van afvalwaterzuiveringen, waardoor ook de ontwaterbaarheid en dus de verwerking van het slib verbetert. Terugwinning van nutriënten uit ‘afvalstoffen’ is zeer actueel en past binnen de cradle to cradle en duurzaamheidsbeleving van de huidige watersector.
 
Bart werkt sinds 15 augustus in de Waterketen afdeling binnen de Divisie Water als adviseur aan projecten op het gebied van drinkwater, industriewater en afvalwater.