Persbericht: ARCADIS wil voor de derde keer Floriade realiseren 

http://www.allepersberichten.nl/persbericht/18952/1/ARCADIS-wil-voor-de-derde-keer-Floriade-realiserennbsp/

AllePersberichten.nl - http://www.allepersberichten.nl

Informatie Persbericht
Door : Arcadis
Gepubliceerd op : 01-12-2011
Beknopte beschrijving: :ARCADIS wil voor de derde keer de World Expo Floriade realiseren. Samen met 11 andere publieke en private partijen heeft Arcadis op 1 decemb


Persbericht : ARCADIS wil voor de derde keer Floriade realiseren 

ARCADIS wil voor de derde keer Floriade realiseren 

ARCADIS wil voor de derde keer de World Expo Floriade realiseren. Samen met 11 andere publieke en private partijen heeft Arcadis op 1 december daarvoor een aanmeldingsdocument ingediend bij de Nederlandse Tuinbouwraad. In het document staat de visie van de consortiumpartners op de World Expo Floriade 2022. In het consortium zitten de gemeenten Boskoop, Waddinxveen, Lansingerland, Zoetermeer, Rijnwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, de provincie Zuid-Holland, Ballast Nedam, KWS, Imtech, Careyn Vastgoed, en ARCADIS.

ARCADIS was ook betrokken bij het ontwerp en de aanleg van de Floriade in de Haarlemmermeer in 2002. Nu wordt er hard gewerkt in Venlo bij de realisatie van de Floriade 2012. Bij de zevende wereldtuinbouw tentoonstelling in 2022 staan intensivering, urbanisering en globalisering centraal. Tegen die tijd wonen er 17 miljoen mensen in Nederland en leven er 8 miljard mensen op deze aarde. Daarom is juist gekozen voor de Randstad als vestiging. Hier komen deze drie thema’s samen en kan de Floriade een voorbeeld worden van de aanpak van die uitdagingen waar we dan voor staan.

Holland Central Floriade is de naam van het evenement in 2022. De tuinbouw, energie, water en logistiek zijn de belangrijkste sectoren die betrokken zijn bij dit project. De Floriade 2022 neemt de thema’s op van de Floriade van 2012, gaat ermee aan de slag en brengt ze een stap verder: van beleven naar  bewegen.

Onze gedachte daarbij is dat de we uitdagingen van de wereld in 2022 alleen aan kunnen als we mensen weten te activeren, hun energie kunnen generen. Beleven is een noodzakelijke, eerste stap, maar we moeten verder. We willen mensen veranderen, ze ertoe brengen in beweging te komen voor de realisatie van hun eigen vitale omgeving. Daar wordt goed gekeken naar de principes van cradle-2-cradle. Het verdienmodel voor de Floriade 2022 is gebaseerd op vier pijlers; publiek-private samenwerking, projecten die onderdeel vormen van een regio-ontwikkeling, een centrale expositieruimte als gebiedsontwikkeling met een blijvende functie voor het centrale expositieterrein als na 2022.