ARCADIS maakt bekend dat Harrie Noy, na een dienstverband van 37 jaar, heeft besloten op de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 mei 2012 terug te treden als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Noy heeft 18 jaar deel uitgemaakt van de Raad van Bestuur, waarvan 12 jaar als CEO en voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Neil McArthur, die vorig jaar is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. De huidige directeur Europa, Stephanie Hottenhuis, werkzaam bij ARCADIS sinds 1995, wordt op de komende aandeelhoudersvergadering voorgedragen voor benoeming als lid van de Raad van Bestuur.

“Na 12 jaar aan het roer te hebben gestaan is het tijd het stokje over te geven, zodat ik ruimte krijg voor andere zaken die ook de moeite waard zijn”, aldus Harrie Noy. “Ik kijk met voldoening terug op wat in samenwerking met velen binnen ARCADIS is bereikt. Voor mij ging het steeds om het bouwen van een samenhangend bedrijf met sterke kernwaarden, waar mensen zich kunnen ontplooien door samen met klanten te werken aan een betere, duurzame leefomgeving. Ik ben trots dat ik zo lang leiding heb mogen geven aan dit prachtige bedrijf”.

Harrie Noy (1951) kwam in 1975 in dienst van de onderneming en heeft er zijn hele carrière doorgebracht, grotendeels in managementposities. In 1994 werd hij lid van de Raad van Bestuur en in 2000 CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding is de onderneming sterk gegroeid, vooral door verdere internationale expansie. In de periode van 2000 tot nu nam de omzet toe van €750 miljoen tot €2,3 miljard, het aantal medewerkers van 7.500 tot bijna 19.000 en de marktkapitalisatie van €150 miljoen naar €1 miljard. De basis hiervoor werd gelegd door een nieuwe strategie die resulteerde in focus op een geselecteerd aantal groeimarkten, verkoop van niet-kernactiviteiten, betere marges door concentratie op activiteiten hoger in de waardeketen, en hogere autonome groei door meer synergie en betere interne samenwerking. Naast een groot aantal kleinere acquisities waarmee deskundigheid en marktpositie werden versterkt, werd vanuit de gezonde financiële positie van de onderneming een aantal grote bedrijven overgenomen met een leidende reputatie in de markt: het Amerikaanse milieubedrijf BBL (2005), het internationale architectenbureau RTKL (2007), het water- en milieubedrijf Malcolm Pirnie (2009) en recentelijk het projectmanagement en consultancybedrijf EC Harris.

Rijnhard van Tets, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt: “In zijn lange periode bij het bedrijf heeft Harrie Noy een indrukwekkende prestatie geleverd. Onder zijn leiding is ARCADIS uitgegroeid tot een alom gerespecteerde onderneming, met sterke posities in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië en Chili, een stevige voet aan de grond in Azië en het Midden Oosten en een continu goede financiële performance. Ik wil hem namens de Raad van Commissarissen bedanken voor alles wat hij voor ARCADIS heeft gedaan”.


Neil McArthur (1961), civiel en werktuigbouwkundig ingenieur, begon zijn carrière bij Shell, waar hij als projectmanager werkte aan grote investeringsprojecten in Qatar en Nederland. Na het behalen van zijn MBA in 1990, ging hij werken voor Booz & Company, een internationale strategie consultancy onderneming. Als lid van het Global Executive Committee en managing director Europa, was hij verantwoordelijk voor de activiteiten in 15 Europese landen en adviseerde hij Fortune 500 klanten in de energie-, chemie- en utilities markten. Zijn werk leverde hem veel internationale ervaring op, vooral in Amerika, Europa en het Midden Oosten. Sinds zijn aantreden bij ARCADIS is hij nauw betrokken bij de overname van EC Harris, geeft hij leiding aan het integratieproces en houdt hij zich bezig met de strategie voor Azië en het Midden Oosten.

Stephanie Hottenhuis (1965), bedrijfskundige, werkt sinds 1995 voor ARCADIS in diverse functies in marktontwikkeling, projectmanagement en algemeen management, waarbij zij ruime internationale ervaring heeft opgedaan, vooral in Azië en Europa. Vanaf 2001 was zij verantwoordelijk voor het Multinational Clients Programma, gericht op het wereldwijd aanbieden van diensten aan grote multinationale klanten. Onder haar leiding nam de omzet bij de 50 grootste internationale klanten van ARCADIS sterk toe, mede door betere integratie van het dienstenaanbod. In 2008 werd zij directeur van ARCADIS Duitsland, waar ze door een sterk klantgerichte benadering een gezonde groei van omzet en winst wist te bewerkstelligen. Vanaf september 2011 is zij als directeur Europa verantwoordelijk voor de activiteiten in continentaal Europa, met uitzondering van Nederland.

Rijnhard van Tets, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Met Neil McArthur hebben we een uitstekende opvolger van Harrie Noy. Hij brengt een unieke combinatie van technische achtergrond, brede strategische en operationele ervaring, een internationaal track record en bewezen leiderschapskwaliteiten in een professionele dienstverlenende organisatie. Wij zijn blij dat we met Stephanie Hottenhuis voor de ontstane vacature een interne kandidaat kunnen voordragen die het bedrijf goed kent. Haar kracht is dat zij vanuit een klantgerichte benadering de strategie kan vertalen naar de praktijk en mensen kan motiveren om samen te werken. De Raad van Commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat onder leiding van het nieuwe team, waarvan ook deel uitmaken Renier Vree (CFO), Steve Blake en Friedrich Schneider, de succesvolle ontwikkeling van ARCADIS wordt voortgezet”.


 

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.