Het project ‘Children’s green playground’ heeft de KNHM deelprijs ontvangen voor het meest uitvoerbare project binnen Artcadia. De prijs bestaat uit een concreet vervolg in de vorm van aan haalbaarheidsonderzoek.

Artcadia is een kunst- en techniekwedstrijd georganiseerd door advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS, de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM), Océ (leverancier van digitale printsystemen), de kunstenaar Jean-Paul Marsman en Holland Art Gallery om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

‘Children’s green playground’ is één van de inzendingen van het Charlemagne College in Landgraaf. Het idee: een speeltuin met toestellen die energie opwekken. Denk bijvoorbeeld aan een loopband die energie oplevert door erop te bewegen en elektriciteit levert aan een lantaarnpaal.

Het onderdeel 'meest uitvoerbare idee' is dit jaar voor het eerst toegevoegd. Artcadia als geheel wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. De grote finale is woensdag 18 april bij de Technische Universiteit Eindhoven waar leerlingen van twaalf groepen hun uitgewerkte ontwerp presenteren. Artcadia is voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor de fictieve toekomststad Artcadia. De winnende groep mag dit jaar met twee docenten naar New York.

Kijk voor meer informatie op www.artcadia.nl
 

 

Einde persbericht


Overname Persbericht:

Overname van bovenstaand persbericht is, met inachtneming van onze algemene voorwaarden, toegestaan met bronvermelding: "Bron: AllePersberichten.nl".


Disclaimer:

AllePersberichten.nl velt geen oordeel over de juistheid en/of volledigheid van de geboden informatie in bovenstaand persbericht en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen.