De vraag naar rode tweedehands auto’s in Nederland is hoog in vergelijking met andere Europese landen. Bij 6% van de zoekopdrachten op kleur, wordt in ons land ‘rood’ ingevuld. Alleen de Fransen blijven nog enigszins in ons spoor met een percentage van 4,4%.

Dit blijkt uit het halfjaarlijkse Europe Report van AutoScout24. Hierin worden vraag en aanbod van tweedehands auto’s in zeven Europese landen* met elkaar vergeleken op basis van merk, type en kleur. Waar rode auto’s een jaar geleden uit het straatbeeld leken te verdwijnen, blijkt de kleur in Nederland weer helemaal terug van weggeweest.

Duitse dominantie
Duitse auto’s blijven traditiegetrouw het meest populair in heel Europa, zowel in vraag als aanbod. Het populairste merk is in Europa BMW, gevolgd door Volkswagen en Mercedes-Benz. Het meest gezochte model onder Europeanen is de BMW 3-Serie. In Nederland bezet deze auto de tweede plaats, achter de Volkswagen Golf.

Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland: “Duitse auto’s zijn al jaren het meest gewild in Europa, de komende tijd zal daar geen verandering in komen. Het is daarentegen wel interessant om te zien dat de voorkeuren voor kleur wel aan verandering onderhevig zijn.”