Eerder dit jaar waren Loom-bandjes hét item dat je als kind moest hebben. In aanloop naar Sinterklaas constateert bol.com een nieuwe trend: Super Sand. Ook de ‘grote kinderen’ hebben een duidelijke voorkeur voor wat ze in de Zak van Sinterklaas willen zien: gezelschapsspellen zoals 30 Seconds en de Legenden van Andor. Bol.com zet de cadeautrends voor het heerlijk avondje van 2014 op een rij.

Na 5 december zal er in veel Nederlandse huishoudens gespeeld worden met het zogenaamde Super Sand. Dit ‘magische’ zand kun je eenvoudig bewerken, maar heeft een structuur waardoor het heel gemakkelijk hecht en ideaal is om binnen mee te spelen. Bol.com ziet de laatste weken een enorme toename in de vraag naar dit speelgoed dat dit jaar ook één van de winnaars was in de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Ook andere creatieve speelgoedartikelen, zoals de Ravensburger Tip Toi of de Xoomy Tekenmachine, zijn favoriet.

Vaste successen in de Zak van Sinterklaas blijven Playmobil en LEGO. De toppers van dit moment zijn het Playmobil Kermis draairad en LEGO Friends Winkelcentrum. Zoals ieder jaar staan ook games en boeken hoog op de verlanglijstjes. Veel hulp-Sinterklazen zullen dit jaar kinderen blij maken met de games Pokemon Omega Rugby, Sims 4 en Farming simulator 2015 en het boek Het Raadsel van alles wat leeft.

Elektronisch speelgoed 
De afgelopen jaren was er veel vraag naar traditioneel speelgoed, maar die trend lijkt gekeerd. Het is dit jaar met name innovatief elektronisch speelgoed dat gretig aftrek vindt. De interactieve speelset Garage van de VTech Toet Toet-serie is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn de Teksta Robot Puppy en de VTech Little Love Pop, waarmee kinderen gestimuleerd worden om woordjes te leren door de pop verhalen te vertellen, populair. Michel Schaeffer, marketing directeur bij bol.com, licht toe: “We zien dat ouders behoefte hebben aan inspiratie om speelgoed met veel speelwaarde te kiezen. Bij voorkeur kiezen ouders voor speelgoed dat het kind helpt bij de groei en ontwikkeling.”

Er zijn ook wensen voor het heerlijk avondje die zowel de kleine als de ‘grote’ kinderen hebben. Zowel de (semi-)professionele als speelgoed drones maken hun opmars bij bol.com: de afgelopen maanden is de vraag verdubbeld ten opzichte van de eerste helft van het jaar. Een andere trend onder volwassenen die bol.com signaleert is de verkoop van strategische gezelschapsspellen. Waar de afgelopen jaren Kolonisten van Catan en Monopoly eenzaam aan de top stonden, verkopen nu ook nieuwkomers als Istanbul en De Legenden van Andor erg goed. Andere sinterklaascadeautjes voor de ‘grote’ kinderen die zullen scoren zijn de games Fifa en GTA V, The Hobbit 2 (The Desolation of Smaug) op dvd, de ‘musthave’ cd van Pink Floyd en het nieuwste kookboek van Jamie Oliver.

Sinterklaascadeaus bestellen via smartphone en tablet
Op de drukste dagen zal bol.com naar verwachting meer dan 200.000 cadeaubestellingen verwerken. Meer geschenken dan ooit tevoren zullen via een smartphone of tablet besteld worden. “Sinds de introductie van onze eigen bol.com app voor smartphone zien we dat klanten in toenemende mate via hun telefoon actief zoeken binnen het assortiment en hun winkelwagen en verlanglijstje vullen,” stelt Schaeffer. “Door de volledige integratie van de app met www.bol.comheb je direct toegang tot je eigen account. Ook kun je via de app kiezen waar je het pakketje wilt laten bezorgen bijvoorbeeld bij een afhaalpunt in de buurt. Niets staat een gemakkelijke voorbereiding op het heerlijk avondje dus nog in de weg!”

Top 10 in Zak van Sint  
Naar verwachting zijn onderstaande cadeautjes tijdens pakjesavond in veel jute zakken terug te vinden:
1. Super Sand Kasteel – Zand (speelgoed)
2. VTech Little Love Pop (speelgoed)
3. Pokemon Omega Rugby (games)
4. 30 Seconds (gezelschapsspel, speelgoed)
5. The Hobbit 2: The Desolation of Smaug Extended Edition (dvd)
6. Het raadsel van alles wat leeft, Jan Paul Schutten (kinderboeken)
7. Pink Floyd – The endless river (muziek)
8. Teksta Robot Puppy (speelgoed)
9. Kinderen voor kinderen 35+ doeboek (muziek)
10. Jamie’s comfort food (kookboeken)

Heeft u vragen over uw financiën? Dan kunt u altijd terecht bij een financieel adviseur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *