AutoScout24 heeft zijn mobiele website geheel vernieuwd. De aanpassingen aan de website zijn gedaan op basis van onderzoek naar het mobiele zoekgedrag van bezoekers. Door de vernieuwing is het nu een stuk eenvoudiger om via een smartphone of tablet naar tweedehands auto’s te zoeken en via social media te delen. Daarnaast voegt AutoScout24 nieuwe features toe aan de app die gebruikers nog beter ondersteunen in hun zoektocht naar een auto.

Via ‘usability-testen’ is AutoScout24 nagegaan hoe consumenten op de mobiele website zoeken. De uitkomsten hiervan hebben gezorgd voor de vernieuwde look and feel en het nieuwe ontwerp. De site draait op een technologie voorzien van de nieuwste features en heeft een volledig nieuw design gericht op de responsiviteit van de site.

Verbeterde app
Naast een vernieuwde site heeft AutoScout24 ook zijn app een update gegeven. Zo zijn de deelmogelijkheden via e-mail, WhatsApp, sms en social media uitgebreid en stuurt de applicatie kosteloos een pushbericht als er een auto met vooraf aangegeven eisen te koop wordt aangeboden. Ook voor aanbieders van auto’s is de app verbeterd. Verkopers kunnen nu ook hun advertentie aanpassen via een android-apparaat en er is een permanent zichtbare contactknop in beeld zodat consumenten nog sneller contact met een aanbieder kunnen opnemen.

“Van alle auto’s die gezocht worden op AutoScout24, wordt 65% bekeken vanuit een app of de mobiele website. Consumenten hebben zeer duidelijk de behoefte om waar ze ook zijn en ongeacht met welk apparaat, een auto te zoeken,” aldus Jurgen Vugts, Algemeen Directeur bij AutoScout24 Nederland. “We zien dan ook dat het zoekgedrag van de consument is veranderd. Niet alleen worden er met de verschillende devices meer auto’s bekeken – een groei van 152% auto’s in de laatste 2 jaar – het is ook veel gebruikelijker geworden om je favoriete auto te delen met familie en vrienden. Onze vernieuwde mobiele website is het antwoord op deze ontwikkeling.”

Multimedia: to download: click right mouse button and ‘save image as’

About the company

Over AutoScout24
AutoScout24 is de grootste online automarkt van Europa. Maandelijks bekijken ruim 10 miljoen bezoekers de site. Hier zijn meer dan 2 miljoen advertenties van nieuwe auto’s, gebruikte auto’s, motoren, trucks, onderdelen en accessoires beschikbaar. Meer dan 40.000 autobedrijven in Europa maken al gebruik van AutoScout24.

AutoScout24 Nederland is bovendien de grootste occasionportal van Nederland, met een continu aanbod van 240.000 auto’s online. Naast de website kent de mobiele app alleen al in Nederland 1,3 miljoen downloads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *