bol.com maakt zich op voor de drukste avond van het jaar, traditioneel de laatste maandag voor Pakjesavond. Het absolute hoogtepunt ligt volgens verwachting tussen 21.00 en 22.00 uur. Veel hulpsinterklazen doen hun inkopen als de kleintjes op één oor liggen. Bol.com verwacht dat er op het drukste moment acht artikelen per seconde over de digitale toonbank gaan.

In de aanloop naar Sinterklaas zag bol.com de afgelopen weken het aantal bestellingen enorm toenemen. Vandaag zal het aantal een recordhoogte bereiken met meer dan 200.000 bestellingen op één dag. Sinterklaas bestelt 24 uur per dag bij bol.com; zelfs ‘s nachts worden er duizenden cadeautjes besteld. In het distributiecentrum van bol.com – dat ruim tien voetvalvelden groot is – wordt tot laat in de avond gewerkt om de duizenden cadeautjes zo snel mogelijk te bezorgen.

Grootste ‘spenders’ in Brabant, ‘hand op de knip’ in Groningen
In de provincie Noord-Brabant wonen de grootste ‘spenders’ en wordt gemiddeld het meeste geld uitgegeven aan een Sinterklaascadeautje, zo blijkt uit de gegevens van bol.com. En het is niet in Zeeland, maar in Groningen waar dit jaar de minste euro’s bij bol.com worden uitgegeven. Gemiddeld geven we rond de € 25,- per cadeautje uit. Dat betekent meer en duurdere cadeaus dit jaar in de zak van Sinterklaas, want in 2013 was de uitgave per cadeau € 0,50 lager. In Utrecht en Nood-Holland wonen de meest fanatieke online shoppers. Uit die provincies komen op dit moment per inwoner de meeste bestellingen binnen bij bol.com.

Meer dan 1 miljoen artikelen op verlanglijstjes
Sinds afgelopen oktober zijn er bij bol.com duizenden verlanglijstjes aangemaakt. In totaal zijn er meer dan 1 miljoen artikelen op het verlanglijstje gezet. Veel lijstjes zijn aangemaakt via de nieuwe app van bol.com voor smartphones. Het boek De mooie voedselmachine komt op de meeste verlanglijstjes voor. Sinterklaas gaat veel wensen dit jaar vervullen, want dit boek staat op dit moment ook in de top 10 van meest verkochte cadeautjes bij bol.com. Ook het boek Kapitaal in de 21ste eeuw en de game GTA V staan op veel verlanglijstjes.

Topcadeaus
Een duidelijke trend dit jaar is creatief speelgoed. De afgelopen dagen is een ‘run’ geweest op Super Sand en de Crayola Marker Airbrush waarmee kinderen hun eigen kunstwerken ‘sprayen’. Ook razend populair op dit moment is de Xoomy Tekenmachine. Naast creatief speelgoed is een duidelijke trend te zien in interactief elektronisch speelgoed. Zo zullen veel kinderen dit jaar blij worden gemaakt met de speelset Garage van de VTech Toet Toet-serie of de Baby Born interactieve pop, waarmee kinderen gestimuleerd worden om woordjes te leren door de pop verhalen te vertellen. Ook drones maken hun opmars bij bol.com: de afgelopen maanden is de vraag verdubbeld ten opzichte van de eerste helft van het jaar. Gezelschapsspellen doen het ook dit jaar weer goed, zoals het bordspel 30 Seconds. Strategische bordspellen zijn populairder dan ooit. Naast de klassiekers Catan en Monopoly verkopen nieuwkomers als Istanbul en De Legenden van Andor erg goed.

Tot de best verkochte cadeautjes behoren dit jaar ook de PlayStation games Grand Theft Auto V en FIFA 15 en de cd’s Kinderen voor Kinderen deel 35, Paradise And Back Again van Anouk en The Endless River van Pink Floyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *