De prijs gaat omhoog, mobiele websites worden een must en de verkoop van tweedehands auto’s blijft stijgen in 2015. Dit voorspelt AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, voor 2015 op basis van het zoekgedrag op haar site in 2014.

Krapte op de automarkt
De dalende verkoop van nieuwe auto’s zorgt voor een schaarste in jonge gebruikte auto’s. AutoScout24 zag in 2014 de totale instroom van nieuwe auto’s op de tweedehands markt afnemen. Ook rijden autobezitters langer door in hun auto, wat nog meer krapte veroorzaakt binnen de branche. Dit leidt weer tot een iets stijgende verkoopprijs van tweedehands auto’s in 2015.

Occasionmarkt groeit
In 2014 groeide het aantal B2C-verkopen van occasions met 1,3% ten opzichte van 2013, dit zijn ruim 1 miljoen transacties. Waar de verkoop van nieuwe auto’s al een aantal jaar flink afneemt, zit er nog steeds rek in de tweedehands automarkt. Met 2,5 miljoen transacties per jaar in deze markt, is dit aandeel vele malen groter dan de ruim 387.000 nieuwe auto’s die worden verkocht.* Ook in 2015 verwacht AutoScout24 dat het aandeel van occasions in het totale Nederlandse wagenpark verder zal groeien.

Mobiel steeds belangrijker
Mobiel wordt steeds belangrijker in de tweedehands autobranche. AutoScout24 zag de zoekvolumes op mobiele devices exponentieel stijgen in 2014. Ruim 69% van alle consumenten zoekt naar een auto op hun smartphone of tablet. Een goede, overzichtelijke mobiele website is hierdoor een must, zodat consumenten op ieder gewenst moment informatie kunnen opvragen.

Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland: “Ook in 2014 hadden wij het grootste aanbod van tweedehands auto’s in Nederland, gemiddeld namelijk 240.000 occasions. Vorig jaar werden er bovendien meer auto’s op onze site bekeken dan het jaar ervoor. In 2015 verwachten wij weer verder te groeien, vooral door het stijgende aantal bezoeken via mobiele devices.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *