Backstage Bastards is een cultureel videoplatform met als doelstelling om creatieve talenten een wereldwijd podium te geven en mensen met verschillende interesses kennis te laten maken met nieuwe creatieve disciplines.

Wij produceren video’s van zangers, artiesten, muzikanten, koks, designers en andere creatievelingen.

Het platform is een initiatief van ondernemers uit Amsterdam met een achtergrond in graffiti en muziek.

Vlaminal CEO R.A. Zeewijk is in 2012 begonnen met het schieten van gratis video’s voor muzikanten die nog geen spotlight hebben. Het inmiddels bekende concept Banksessie heeft al bijna 100 rappers uit binnen en buitenland gepubliceerd.

Sinds 2014 schiet Backstage Bastards ook gratis videosessies met zangers/zangeressen onder de naam singAsong en hebben we heel veel Vlogs gemaakt op het gebied van Art en Culinairy.

Nu ons YouTube kanaal en Facebookpagina hard groeien wordt het tijd alles te bundelen in één website: backstagebastards.com. Het platform is gebouwd voor Desktop, Tablet en Mobile en heeft nu al meer dan 150 eigen videoproducties.

Vanaf 2015 zal Backstage Bastards verder gaan met internationale videosessies en uitbreiden met concerten, een eigen festival, een mobile app en zullen we een reeks nieuwe muziekvideo’s lanceren van Vlaminal artiesten zoals InkBoy Choco, ProblemChild en aCtive.

Over Vlaminal Entertainment 

In 1978 werd Ramon ‘R.A.’ Zeewijk geboren in Suriname. Hij groeide op in een muzikale familie en nam deel aan het schoolkoor op zijn basisschool. In 1992 verhuisde R.A. naar de Bijlmer, waar hij enerzijds werd omgeven tussen chaos en criminelen en anderzijds binnenstapte in een bruisende broedplaats voor talent. R.A. kon makkelijk het criminele pad op, maar hield zich bezig met muziek als ontsnapping.

In 1998 richtte hij het label Vlaminal op, zodat hij onafhankelijk muziek kon maken. In 2009 startte hij de succesvolle band R.A. & de BV op en in 2011 is R.A. Backstage Bastards gestart, omdat hij een toegankelijk platform wou bieden aan talentvolle mensen.

Als artiest merkte R.A. zelf dat er een goed platform mist voor (beginnende) artiesten. Backstage Bastards biedt gratis videosessies aan creatieve mensen, omdat R.A. vindt dat talent altijd een podium verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *